Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Bedankt Marijke!

Door: | november 17, 2020

Daar staan we dan, op de foto, bij weer zo’n prachtige reis. Marijke helemaal rechts, en ik een paar stappen naar links. iets stoers met motoren en zijspan, in het fenomenale Kaapstad met tal van leuke branchegenoten. Ze gaat met pensioen, leerde ik gisteren. Nou ho ho…

Het magazine MICE Travel is in januari 2005 opgericht. Ik heb het van de start mogen meemaken en de eerste persoon die je dan zo ongeveer belt was, ook toen, Marijke Vink. Het was de start van een mooie collegiale vriendschap die nooit is gestopt. Op reis, of vanaf kantoor, als ik als redactioneel eindverantwoordelijke even voor een kleine of grote uitdaging stond, stond het nummer van Marijke altijd op een voorkeurspositie. Ze had altijd goed advies, een vriendelijk woord en was te allen tijde behulpzaam.

Waardig

Door de jaren heen heb ik, en ik vermoed velen met mij, Marijke leren kennen als een waardig ambassadeur voor de Nederlandse mice-branche. Kennis van zaken maar ook creativiteit en interesse. Geen beurs was haar te groot of te klein om even langs te komen. Ook als er zakelijk even niets te bereiken viel, toonde zij altijd interesse en fatsoen om met iedereen een gesprekje aan te knopen. Een professional pur sang. Maar over haar klasse als MICE-specialist hoef ik het verder niet te hebben, die is bewezen en algemeen erkend. De ongekroonde koningin van het ANVR-congres maar dat is slechts één succesverhaal. Het was ook volkomen logisch dat in 2011 zij als eerste persoon werd uitgeroepen tot MICE Personality of the Year, en later kundig jurylid werd om mede haar opvolgers te bepalen.

Kaapstad

Maar de herinneringen die blijven zijn, zoals het onze branche ook betaamt, natuurlijk vooral die van op reis. Er moeten er meerdere zijn geweest, maar ik het voorrecht gehad om met Marijke en andere kenners naar Shanghai en Zuid-Afrika te zijn geweest. Dan leer je iemand wat beter kennen. En zo zag ik ook de meer persoonlijke kant van haar, zo iemand voor wie je even strategisch wacht opdat je naast haar aan de eettafel zat. Leuke gesprekken waren dat. De laatste keer was op haar verjaardag – een echte zelfs want ze is van 29 februari – aan een fraaie eettafel in Kaapstad. Dat hebben we maar mooi in de pocket Marijke!

Nuchter

Nu is Marijke ook redelijk nuchter, gelukkig en laten we nu niet doen of dit einde oefening of erger is. Kom op zeg, laat ik wel gewoon blijven doen. Ze blijft een vertegenwoordiger van GI Travel, en we blijven haar dus zien. Ze heeft haar opvolging ongetwijfeld in zeer capabele handen gebracht, dus we moeten er alleen maar blij mee zijn dat haar kennis, expertise en gezelligheid gewoon in de buurt blijft op events en hopelijk ook werkreizen. Maar wel met pensioen, en nou ja vooruit, dat is haar van harte gegund. Maar ik geloof er niets van dat die achter de geraniums gaat zitten, dat mag ze helemaal niet van mij. Tot de volgende werkreis denk ik dan maar want we eindigen dit niet in het rare nare 2020! Maar dat komt wel… Voor nu, bedankt voor alles, je was, bent en zal altijd een topper zijn.

 

Deel dit artikel

Comments

 1. Jan Lokhoff

  Mooie, terecht lofuiting voor deze MICE-kanjer!

  • Marijke Vink

   dank je wel Jan, ik kreeg van jou ooit de eerste Mice Personalitey award, ben ik nog heel trots op.

 2. Roger Schreurs

  Mooie woorden Tijn.

  Ik ken Marijke niet anders. Wat zullen we haar gaan missen in onze mooie branche. Maar denk jij echt dat wij haar kwijt zullen raken? Denk dat Mrs.-MICE, dè MICE-personality van vele jaren, ons mooie vak helemaal niet kan missen. Denk en hoop dat we haar nog heel vaak mogen zien en spreken.

  Marijke, hopelijk (weet het bijna wel zeker) tot snel, ook bij SITE !!

  xx Roger

 3. Marijke Vink

  jeetje Tijn, wat een lief bericht, de tranen lopen me over de wangen…….. pffff dank je wel, wat ben je toch een lieve schat. Ik spreek je vast nog. Enne het is wederzijds, ik heb altijd bijzonder fijn met jou samengewerkt! je bent echt een kanjer!
  Veel liefs Marijke

  En Roger, onze voorzitter van Site, jij ook veel dank voor je lieve woorden, je ziet me nog hoor bij Site !

 4. Inge Borghart

  Precies zoals ze is Tijn! Mooi beschreven.
  En hoe leuk op weer even terug te denken aan onze mooie trip naar SA ♡

 5. Lydia Haveman

  Wat fraai verwoord en ik sluit me daar helemaal bij aan. Marijke is een echte persoonlijkheid in de MICE branche in het bijzonder en reiswereld in zijn totaal. Succes Marijke met wat je gaat doen en als je gewoon lekker even van de rust wilt gaan genieten, is je dat ook zeer zeker gegund na al dat harde werken.