Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Grootste wellnessresort in het Midden-Oosten opent in Qatar

Door: | december 14, 2021

Om de opening van het Zulal Wellness Resort te vieren, heeft Qatar Tourism de beste wellnessbestemmingen in het land om te bezoeken op een rijtje gezet. Zulal Wellness Resort by Chiva-Som, is een toonaangevende bestemming, die al bekroond is als ‘World’s Best New Wellness Retreat in 2020’ door de World’s Spa Awards UK.

Als het eerste wellnessresort met volledige bezieling in het Midden-Oosten, is de bestemming van 280.000 vierkante meter, gelegen in het noorden van Qatar, de grootste wellnessbestemming van de regio. Het resort is in twee delen gesplitst: Zulal Serenity ontworpen voor volwassenen en Zulal Discovery ontworpen voor gezinnen.

Zulal gebruikt traditionele Arabische en islamitische geneeskunde en holistische wellness, en is een toevluchtsoord voor wellnessliefhebbers, waar gasten in ware sereniteit worden ondergedompeld, omgeven door een natuurlijk en schilderachtig landschap.

Berthold Trenkel, Chief Operating Officer van Qatar Tourism zei: “Qatar is goed geplaatst om te voldoen aan de vraag van reizigers die op zoek zijn naar een wellnessvakantie, dankzij onze uitgebreide lijst van eigendommen. De opening van het Zulal Wellness Resort is een nieuwe manier waarop het land tegemoet komt aan de behoeften van elke reiziger, en we heten de gasten van harte welkom om als eerste het Zulal Wellness Resort te beleven en te genieten van het allerbeste van de gastvrijheid van het Midden-Oosten.

“We hebben de afgelopen 20 maanden gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van wereldklasse genomen om reizigers, burgers en bewoners tegen Covid-19 te beschermen, terwijl we ook een golf van nieuwe hotels, restaurants en recreatieprojecten hebben verwelkomd.”

Daniele Vastolo, General Manager, Zulal Wellness Resort, zei: “We zijn verheugd dat we voor onze gasten een ervaring hebben gecreëerd die uniek is voor de staat Qatar en de regio. Zulal Wellness Resort is het grootste wellnessresort in het Midden-Oosten. Ons team van uitmuntende wellnessprofessionals is erin geslaagd om een werkelijk innovatief holistisch aanbod te creëren – het eerste met traditionele Arabische en Islamitische geneeswijzen, terwijl we trouw blijven aan ons DNA en aan de filosofie van Chiva-Som om uitmuntendheid te bereiken. Bovendien richt ons resort zich op zowel gezinnen als individuele gasten en inspireert het nieuwe generaties van wellnessliefhebbers.”

Qatar Tourism heeft hieronder vijf toonaangevende wellnesseigendommen op een rijtje gezet:

Al Messila, a Luxury Collection Resort & Spa – Qatars eerste vijfsterren wellnessretraite voor dames en een ultramodern gezondheidscentrum, gelegen in een authentieke oase van inheemse geurende tuinen. Er zijn hydrothermale voorzieningen, waaronder drie therapiebaden en vier hydrowellnesszones.

Banana Island Resort – verspreid over weelderige botanische tuinen en gelegen op een privé-eiland omringd door turquoise lagunes. Banana Island Resort Doha heeft 141 kamers, suites en villa’s, een spa en een wellnesscentrum, een surfzwembad en een duikcentrum en wordt gerund door Anantara. Het is een bruisend hotel voor wie op zoek is naar een ontspannend toevluchtsoord.

Sharq Village & Spa, een Ritz-Carlton hotel – een van de grootste en meest luxueuze kuuroorden in Qatar. De spa werd ontworpen naar het voorbeeld van een traditioneel Qatarees dorp en heeft 23 behandelkamers en vier spagedeelten, elk met een ander thema dat de rijke wellness van Qatar weerspiegelt, samen met hamamruimten, sauna’s en een privégedeelte voor alleen dames. Bijna de helft van de behandelingen zijn gewijd aan plaatselijke ervaringen en bieden de gasten een nieuwe manier om zich vertrouwd te maken met Qatar, en te genieten van de plaatselijke wellnesspraktijken en -ingrediënten.

Marsa Malaz Kempinski, The Pearl-Qatar – Het vijfsterrenhotel ligt aan een privéstrand van The Pearl-Qatar en heeft een spa in een serene omgeving op 3000 vierkante meter, en 21 behandelingskamers. Het hotel biedt ook zeven restaurants, vier bars, een privéstrand, tennisbanen en een ultramodern fitnesscentrum.

Mandarin Oriental Doha – Het Mandarin Oriental ligt in het centrum van Msheireb Downtown Doha en maakt deel uit van ’s werelds eerste duurzame regeneratieproject in de binnenstad. De spa van het hotel, die zich uitstrekt over 3030 vierkante meter, heeft negen behandelkamers, waaronder een suite voor koppels en twee exclusieve VIP-suites. Het heeft ook aparte binnenzwembaden en ontspanningsruimten voor mannen en vrouwen.

Voor meer informatie over wellnessresorts in Qatar kunt u terecht op https://www.visitqatar.qa/

Deel dit artikel