Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe Thalys maakt eerste rit

Door: | oktober 26, 2021

Thalys heeft officieel zijn nieuw ontworpen trein in gebruik genomen. De trein biedt 28 extra zitplaatsen, 15 procent meer bagageruimte en een nieuw bargedeelte.

Bovendien verlaagt de grotere capaciteit de CO2-uitstoot per kilometer per passagier.

Met de upgrade van de treinstellen speelt Thalys nadrukkelijk in op de toekomst van internationaal spoorwegvervoer. Het doel van de renovatie was het vergroten van de capaciteit met 28 zitplaatsen met behoud van het hoge comfortniveau. Om zo veel mogelijk te kunnen voldoen aan behoeften van reizigers vroeg Thalys 5.000 klanten om input.

Voor de inhuldiging reed de nieuwe trein deze week van Amsterdam naar Brussel. Op Amsterdam Centraal werd de nieuw ontworpen Thalys-trein verwelkomd door Heike Luiten, directeur NS International, die samen met Bertrand Gosselin (CEO van Thalys) het vertreksein gaf voor de nieuwe trein.

Volgens Thalys wordt met de nieuwe trein een volgende stap gezet om reizigers een milieuvriendelijkere reis aan te bieden. Sinds 2020 rijden Thalys-treinen voor 100 procent op groene energie. Bovendien zijn ze nu ook uitgerust met leds om het gebruik van elektriciteit te besparen. Daarnaast worden in de toiletten van het nieuwe treinstel geen chemicaliën meer gebruikt. Single-use plastic wordt stapsgewijs vervangen door duurzame alternatieven en de grotere capaciteit van de treinen maakt het mogelijk de CO2-uitstoot per km per passagier aanzienlijk te verminderen. (Foto Thalys/Illias Teirlinck).

Deel dit artikel