Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Zwitserland stopt quarantaineplicht voor Nederlanders

Door: | december 3, 2021

Zwitserland heeft aangekondigd dat het de 10-daagse quarantaine-eis voor Nederlandse reizigers zal schrappen, evenals aankomsten uit Tsjechië, Groot-Brittannië, Egypte en Malawi.

Het land voerde de maatregel op 27 november in naar aanleiding van de vrees voor de verspreiding van de nieuwe variant van het coronavirus ommicron. Minder dan een week later hebben ambtenaren echter verklaard dat de periode van zelfisolatie voor alle aankomsten vanaf 4 december wordt opgeheven.

Er staan geen landen meer op de quarantainelijst van Zwitserland. “Om te blijven voorkomen dat de nieuwe ommicron-variant het land binnenkomt, zal nu een strenger testregime gelden voor alle aankomsten in Zwitserland”, zei de Zwitserse Bondsraad in een verklaring. “Deze testverplichting geldt ook voor degenen die gevaccineerd zijn of van de ziekte hersteld zijn”.

De nieuwe regels bepalen dat wie Zwitserland binnenkomt, niet alleen vóór de reis een PCR-test moet ondergaan, maar ook een tweede test – PCR of snel antigeen – moet ondergaan tussen de vierde en de zevende dag na aankomst. De kosten van de test komen ten laste van de reiziger.

Deel dit artikel